7 tips om goedkoop af te vallen

Afvallen is niet altijd even makkelijk. Het vergt de nodige wilskracht en doorzettingsvermogen. En alsof dat niet genoeg is, kost het vaak ook nog eens aardig wat geld.

In dit artikel vind je 7 tips om afvallen niet alleen makkelijk, maar ook nog eens goedkoop te houden.

1. Eet minder vlees

Een handje noten of champignons zijn vaak een heel stuk goedkoper dan een goed stuk vlees van de slager. Zeker als je kijkt naar de echte kwaliteit stukken vlees zoals entrecote en kogelbiefstuk.

Dus sla de slager over en kijk eens bij de groente afdeling voor wat alternatieven.

2. Koop gezond voedsel in grote hoeveelheid

Koop bijvoorbeeld noten in grote verpakkingen. Deze zijn vaak veel voordeliger en besparen je ook nog eens meerdere ritjes naar de supermarkt. Ook specerijen en oliën kun je voor prima in grote hoeveelheden kopen.

Eigenlijk al het voedsel dat lang houdbaar is zou je in grote hoeveelheden moeten kopen, dit bespaart je op den duur een hoop geld en moeite.

3. Koop groente uit het seizoen

Kijk bij de supermarkt altijd welke groente er in de aanbieding is. De groente die in de aanbieding is, is vaak net vers van het land gekomen en bevat dus extra veel voedingsstoffen. En omdat er zoveel aanbod is (alle boeren oogsten tegelijk) is de prijs vaak laag.

4. Maak je eigen salades

Koop geen luxe dure salades bij de supermarkt. Deze salades zijn vaak zelf makkelijk en veel goedkoper te maken. Ook zijn de groentes ongesneden vaak veel langer houdbaar dan de voorgemaakte salades.

5. Sport buiten

Tegenwoordig is het steeds beter mogelijk om buiten te sporten. Er zijn meer open lucht trainingsgelegenheden en mensen verzamelen vaak in groepjes om te sporten in het park. Dit is, als het op afvallen aankomt, allemaal net zo goed als in een sportschool. En voor je gezondheid is het zo in de buitenlucht misschien nog wel beter. In dit artikel lees je meer over gezond afvallen.

6. Shop bij budget supermarkten

De kwaliteit van de artikelen bij een budget supermarkt zijn in de meeste gevallen niet minder dan de gemiddeld geprijsde producten bij de duurdere supermarkten. De consumentenbond test de kwaliteit van de meeste producten jaarlijks. Houd deze prijs-kwaliteit verhouding goed in de gaten.

7. Koop diepvries

Diepvries producten bij de supermarkt zijn vaak niet veel minder van kwaliteit dan de verse producten, maar wel veel goedkoper. De diepvries producten halen het qua voedingswaarde bij lange na niet met de echte biologische groenten, maar de niet biologische groenten en diepvries groenten verschillen niet veel.

Als bonus tip wil ik je nog meegeven dat je beter grote porties eten in één keer kunt klaarmaken, om dan de helft in de koelkast of vriezer te bewaren voor de volgende dag. Dit schilt je een hoop tijd en is ook nog eens goedkoper.

One Response to 7 tips om goedkoop af te vallen

  1. Aagje Speer schreef:

    Uitzettend leuke post. Ik ga vanaf nu alvast je blog gaan volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *