Hoe kun je snel gezond afvallen?

Er zijn heel veel verschillende manieren waarmee je kunt afvallen. Je kunt een koolhydraatarm dieet proberen, een eiwitdieet volgen, er zijn heel veel pillen en shake op de markt en natuurlijk kunt je ook fanatiek gaan sporten. Maar wat is de beste manier? Hoe kun je snel gezond afvallen zonder jo-jo effect?

Je kunt het beste een dieet kiezen wat goed bij je past en geen productgroepen uitsluit die je heel lekker vind. Dan maak je het jezelf heel lastig.

Maak het jezelf niet te lastig

Er zijn diëten op de markt waarbij je bijvoorbeeld geen brood mag eten. Ben jij een echte broodliefhebber. Begin dan niet aan zo’n dieet. De kans dat je het volhoud is niet zo groot als je ineens geen brood meer mag eten…

Kies dan bijvoorbeeld een dieet met calorierestrictie waardoor je wel gewoon brood mag eten maar je niet zoveel op een dag eet. Dat maakt de kans van slagen meteen een stuk groter.

Houd je niet zo van brood? Dan is een dieet zonder brood wel een goede keus. Het blijkt een hele goede manier te zijn om snel gewicht te verliezen!

Eet regelmatig een tussendoortje

Regelmatig een gezonde snack of tussendoortje eten is belangrijk wanneer je graag wat wilt afvallen. Door een tussendoortje te eten blijft je metabolisme op gang en houd je de honger in toom. Neem je namelijk geen tussendoortje dan is de kans groot dat je bij de volgende maaltijd zo’n honger hebt dat je veel te veel eet…

Op tijd een tussendoortje eten helpt je dus bij afvallen en een gezond gewicht behouden. Zorg wel voor een gezond tussendoortje zoals groente, fruit, noten of kwark en geen snoep, mars of eierkoek..

Vertel het een ander

Vertel andere mensen dat je een dieet start. Je kunt dan namelijk steun bij hun zoeken wanneer je een moeilijk moment hebt. Ook heb je meer kans van slagen wanneer andere mensen weten dat je een dieet volgt. Wanneer het niet lukt stel je namelijk niet alleen jezelf teleur maar ook andere mensen..

Als je serieus wilt afvallen vertel dan iedereen in je omgeving van je plannen. En vraag ze om je te steunen!

Drink veel water

Ben je iemand die weinig drinkt? Dan kun je veel voordeel hebben van veel water drinken. Probeer iedere dag 2 liter water te drinken om te profiteren van verschillende voordelen. Als je veel water drinkt zal je minder eten. Je verwart dan dorst met honger niet. En omdat je maag vol zit met water heb je minder behoeft om te eten.

Veel water drinken is dus een makkelijk manier om wat gewicht te verliezen.

In dit artikel heb ik je een aantal tips gegeven waarmee ook jij makkelijk gezond kunt afvallen zonder jo-jo effect. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *