Snel afvallen

Iedereen wil graag lekker in zijn of haar vel zitten. Voor veel mensen is slank zijn een belangrijke randvoorwaarde en willen daarom snel afvallen.

Snel afvallen met dieten

Veel mensen gaan dieten en willen snel afslanken. Dieten kunnen prima bijdragen aan gewichtsverlies maar zijn vaak op de langere termijn niet effectief. De oorzaak hiervan is dat wanneer u de inname van calorieen sterk vermindert (de idee achter elk dieet) uw lichaam daaraan gewend raakt. Het gevolg is dat u steeds minder moet gaan eten om te blijven afvallen. De oorzaak is gelegen in het hormoon Leptine. Dit hormoon wordt door uw lichaam vrijgegeven door vetcellen en geven uw hersenen het signaal om minder te gaan eten en meer te gaan verbranden. Verminderde opname van calorieen leidt tot verminderde aanmaak van Leptine waardoor snel afvallen steeds moeizamer wordt en minder snel gaat. De oplossing hiervoor is om uw eet- en leefgewoonten aan te passen zodat u binnen uw dagelijkse calorie behoefte blijft. Verder kan ook mindfulness belangrijk zijn maar dit helpt u niet om direct snel af te vallen.

Snel afvallen met afslankshakes

Afslankshakes zijn vaak een prima middel voor snel afvallen. Als u de tijd gebruikt om uw leef- en eetgewoonten aan te passen gedurende het gebruik van de shakes kan dit ook op de lange termijn erg goede blijvende resultaten opleveren. De afslankshakes zorgen ervoor dat u maaltijden vervangt door shakes die u voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Bepaalde shakes zorgen er middels eiwitten voor dat u een lang verzadigd gevoel heeft waardoor de verleiding om extra te eten minder wordt. Hierdoor blijft u vrij eenvoudig onder uw dagelijkse calorie behoefte en valt u dus af.

Snel afvallen door sporten

snel afvallenSporten gebruiken om snel af te vallen kan een goed hulpmiddel zijn. Uiteindelijk geldt ook hier weer dat u de leef- en eetgewoontes blijvend moet optimaliseren om blijvende resultaten te garanderen. Eerder gaven wij op onze website aan dat een combinatie van fitness gevolgd door cardio training erg effectief is om snel calorieen te verbranden en dus snel af te vallen.

Leef- en eetgewoonten aanpassen

Hiervoor al vaak genoemd. U kunt snel afvallen door allerlei producten te gebruiken of extreem te gaan sporten. Wilt u echter blijvend resultaat dan zal er meer moeten veranderen. Om uw leef- en eetgewoonten te veranderen kunt u beginnen bij erg simpele dingen. Bijvoorbeeld uw tussendoortjes. Kijk hier eens kritisch naar de verpakking van het product dat u vaak nuttigt. Zitten er relatief veel suikers in, vervang dan dit tussendoortje door een ander tussendoortje met bijvoorbeeld relatief veel eiwitten. Voordeel is dat u minder suiker binnenkrijgt terwijl u wel langer verzadigd bent. Ook kunt u kritisch kijken naar uw maaltijden en de wijze waarop uw maaltijden bereid worden. Hier kunt u meestal quick wins behalen en de calorie inname sterk verlagen. Met het aanpassen van leefgewoonten kunt u denken aan meer sporten, vaker de fiets nemen, vaker wandelen, lid worden van een teamsport. Teamsport heeft als groot voordeel dat u min of meer sociaal verplicht bent om te komen en minder snel overslaat. Ook levert het u sociale contacten op het geen mooi meegenomen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *