Water drinken en afvallen

Water drinken en afvallen gaan goed samen. In zijn algemeenheid geldt ook dat drinkgewoonten heel belangrijk zijn als het gaat om afvallen. Opmerkelijk is dat veel mensen dit onderdeel juist vergeten en daardoor te weinig of het verkeerde vocht binnenkrijgen. Dit maakt het moeilijker om af te vallen.

Calorieen verbranden met water drinken

calorieen verbranden met water drinkenOm de vet verbranding bezig te houden is het belangrijk om water te drinken. De idee erachter is dat voedsel eenvoudiger wordt omgezet in energie (en dus niet als vet opgeslagen wordt) en dat het lichaam beter vet kan verbranden doordat u meer energie heeft. Energie zorgt voor vetverbranding. Het zijn dus communicerende vaten.

Water bevat geen calorieen of schadelijke stoffen en is daarmee een hele goede bron voor uw lichaam. Verder helpt water uw lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen uit uw lichaam via de urine. Als u afvalt komen er afvalstoffen vrij die uw lichaam zal moeten afvoeren, hiervoor is vocht nodig.

Water drinken gaat honger tegen

Veel mensen weten niet dat water drinken uw honger gevoel tegengaat. Dit komt doordat het ook niet logisch klinkt. Het is echter zo dat het menselijk lichaam dorst kan verwarren met een hongerige gevoel. Uw lichaam geeft hierbij aan dat het eten nodig heeft terwijl u eigenlijk vocht nodig heeft. U herkent het vast wel dat de dag nadat u stevig aan de borrel hebt gezeten u enorme trek hebt. Dit wordt onder andere veroorzaakt doordat u uitgedroogd bent, verstandig is dan om water te gaan drinken.

Andere manieren om vocht binnen te krijgen

Veel dranken helpen u bij het afvallen mits u met mate inneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffie, thee, groente, fruit maar ook bijvoorbeeld aan frisdrank. Aan deze dranken zijn ook nadelen verbonden die u moet kennen om er verantwoord mee om te kunnen gaan. Feit is dat de hiervoor genoemde dranken grotendeels uit water bestaan en dus dezelfde voordelen gelden als hierboven genoemd.

Frisdrank heeft als nadeel dat er veelal suikers in verwerkt zijn. Deze kunt u niet gebruiken als u wilt afvallen. Er zijn echter voldoende light varianten beschikbaar waarin minder suiker is verwerkt. Echter wij bevelen wel aan om ook de light producten zoveel mogelijk te laten staan.

Alcohol houdende dranken zijn over het algemeen niet bevorderlijk als u wilt afvallen. Vooral bier bevat veel calorieen waardoor u al snel een overschot aan kcal heeft hetgeen resulteert in ongewenste vetopslag.

Nadeel van koffie is dat het een verslavende uitwerking heeft als gevolg van de cafeïne die verwerkt is in de meeste soorten koffie. Voor koffie geldt heel erg dat u mate moet houden, denk hierbij aan 2 tot 4 koppen koffie per dag. Thee bevat fluaride hetgeen een giftige stof is, drink ook thee met mate.

Groente en fruit bevatten relatief veel water (zo’n 70-75%) en vezels. Vezels zorgen ervoor dat u langer een verzadigd gevoel heeft waardoor uw lichaam minder snel een hongerig signaal afgeeft. Prima als u wilt afvallen.

Als u gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 liter vocht drinkt zit u redelijk goed. Als u wilt afslanken kan het zinvol zijn om zelfs nog wat meer te drinken. Zorg ervoor dat u het vocht goed verspreid over de dag inneemt zodat uw lichaam het goed kan verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *